Maxi Recepty logo
  • MÄSO
  • POLIEVKY
  • DIÉTY
  • PRÍLOHY
  • ČLÁNKY
  • OSTATNÉ
    • BEZMÄSITÉ JEDLÁ
    • CHUŤOVKY A PREDKRMY
    • MÚČNIKY A DEZERTY
    • NÁPOJE

Domáca čokoláda

Publikoval Alena Haldová 25.február 2020
Obrázek příspěvku: Domáca čokoláda
  • 317zobrazení
  • Email
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn


Naučím vás dnes vyrobiť si čokoládovú energetickú bombu. Suchú čokoládu, ktorá sa netopí ani v trópoch. Tento typ som dostal od priateľov, ktorí chodia na expedície. Preto je im veľká vďaka, že ma poučili ako si pomôcť. Trošku som si ju vylepšil a o to viac chutí. Nie vždy je možnosť sa ísť niekde najesť a ja strašne nerád vláčim proviant. Jednak technika má svoju váhu, jednak chcem byť mobilnejši. Táto čokoláda dodá nie len energiu ale aj zasýti hlad. No stačí komentárov poďme na to.

Nakúpil som tri horké čokolády. Používam len Figaro. Štvrť kila rôzneho sušeného ovocia, balík ovsených vločiek. Ostatné doma nájdem kúsok masla, kryštálový cukor.

Postavíme do vriacej vody menší hrniec, do ktorého dáme roztopiť horkú čokoládu. Pomaly necháme zohrievať. Pripravíme si sušené ovocie, ktoré som najprv namočil na chvíľu do teplej vody. To aby som zmyl konzervačné látky ako je kyselina sírova. Potom ich môžme posekať na drobnejšie kúsky alebo pomlieť na mäsovom mlynku. Dáme nabok. Pomelieme ovsené vločky. Dáme nabok. Pripravíme si z cukru karamel, ktorý robíme na másle. Čo sa týka množstva cukru, tak doporučujem podľa toho či chceme mať sladšie alebo nie. Toto je naozaj na vás a množstvo získate praxou.

Keď sa čokoláda roztopila, pridáme skaramelizovaný cukor a premiešame. Postupne pridáme, ja používam, pomleté sušené ovocie a miešame, pokial nemáme homogénnu zmes. Teraz príde ten malý zázrak, ktorí nám vyrieši celý problém z topením sa čokolády na slnku. Začneme pomaly pridávať pomleté ovsené vločky a dobre miešame. Postupne už nám vareška nebude stačiť a tak použijeme ruku a miesime a pridávame a miesime pokiaľ hmota dokáže naberať ovsené vločky. Necháme odpočinuť a pokračujem ďalej s miesením a pridávanim mletých ovsených vločiek. Zas odložime aby si hmota odpočinula. Do tretice to isté.

Keď vidíme že už hmota neberie múku z vločiek, vyklopíme hmotu na pracovný stôl a pripravíme si kúsky, ktoré zabalíme do alobalu. Na pomúčenom stole z ovsených vločiek vyváľkame väčší plát. Je na našej fantázii či použijeme formičky na cukorvinky alebo len tak rozrežeme na pásky.

Z mojích praktických skúsenosti ich robím tak veľke aby sa dali dať jednorázovo do úst. Jednak je to hygienickejšie lebo v prírode nie je vždy kde sa umyť. Keď mám pripravené kúsky ešte raz ich vyváľam v múke a zabalím do alobalu.

Odložím do ladničky a keď idem na cestu pribalím si niekoľko kúskov. No a ak bude aj spoločnosť tak niečo navyše.

Tak takto sa pripravuje čokoláda, ktorá nam urobí radosť a nie oštaru, keď sa celá vytopí.

Prajem Vám pekné výlety.

Ako meliem ovsené vločky? Mám na to odložený starý elektrický mlynček na kávu. Meliem s tým aj kryštáľovy cukor alebo mak.


Přiřazené štítky k tomutu článku:

ovsených vločiekovsené vločky

Co si o tom myslíte?

Podobné články

MÚČNIKY

Čokoládové mafíny z ricotty

Suroviny 1 hrnček syru ricotta2 vajcia1 1/3 hrnčeka (320 ml) mlieka1 PL vanilkovej esencie4 PL (57 g) rozpusteného ..

Mohlo by vás také zajímat

napadyrecepty.sk

Ako chutí Slovensko? Ani ako bryndza, ani ako posúchy

Keď raňajky sú „obedom“Viete si predstaviť, že by ste si neodkrojili krajec voňavého pšeničného chleba, nedali si čerstvú paradajku alebo zemiakovú kašu? Tieto suroviny síce považujeme dnes za úplnú samozrejmosť, no kedysi ich naši predkovia nepoznali. Zemiaky, paradajky či ..

napadyrecepty.sk

Falošný cheesecake - recept na nepečený smotanový dezert

1 balenie Bebe keksov, alebo iných keksíkovpribližne 50-70g masla (trochu menej ako polovicu gramáže keksov)1 veľká kyslá smotana (14%) 375 g1 malá smotana na varenie (10%) – 180 mltrochu želatíny v prášku – asi 1 ČLhorká a/alebo mliečna čokoláda – asi 100gmed/cukor podľa ..

mjd.sk

Zoznam najnávykovejších jedál

Pravidelný prísun potravy považujeme na Slovensku za normálny jav. Jeme niekoľkokrát denne a týždeň čo týždeň máme na jedálničku veľmi podobné jedlá. Vmnohých dotazníkoch ľudia označujú ako najobľúbenejšie jedlá pizzu a len málokto odolá dobrej čokoláde. Vedci z ..

Odebírejte náš Newsletter

Pokud chcete získávat upozornění na novinky a zajímavé články z webu maxirecepty.sk vložte níže vaši emailovou adresu.

Kategorie
    Nepřehlédněte
    • Domáca čokoláda

      25.február 2020
    • Fondue

      25.február 2020
    • Zapekané slimáky

      25.február 2020
    Mohlo by vás zajímat
    • Magnézium - horčík

      Horčík (magnézium) je pre naše ..

      08.marec 2020
    • Matcha čaj - na chudnutie aj detoxikáciu

      Čaj so zvláštnym menom 'Matcha' je ..

      08.marec 2020
    • Biopotraviny: Čo potrebujete o nich vedieť

      Biopotraviny sa stali v súčasnej dobe ..

      08.marec 2020
    Maxi Recepty logo

    Tento web o varení Vám prináša recepty na každodenné použitie ako aj na slávnostné chvíle. Recepty na varenie sú prehľadne zobrazené v kategóriách podľa typu jedla ako aj podľa sezóny kedy sa používajú hlavné ingrediencie jedla. Rovnako tak prinášame obľúbené fotorecepty s podrobným návodom.

    Spojte se s námi
    info@maxirecepty.sk
    Zajímavé články
    • Magnézium - horčík

      Horčík (magnézium) je pre naše telo najdôležitejší ..

      - před 11 měsíci
    • Matcha čaj - na chudnutie aj ..

      Čaj so zvláštnym menom 'Matcha' je používaný najmä v ..

      - před 11 měsíci
    Sekce
    • MÄSO6
    • MÚČNIKY5
    • CHUŤOVKY A PREDKRMY3
    • POLIEVKY2
    • BEZMÄSITÉ JEDLÁ1
    • PRÍLOHY1
    © 2021 maxirecepty.sk