Výsledky vyhledávání v sekci: MÄSO
  • Bravcove rieberko so zeleninou a hruskami

    BRAVCOVE REBIERKO SO ZELENINOU A HRUSKAMI600g bravcovych rebierok, sol, 1 lyzica hladkej muky, 2-3 lyzice oleja alebo bravcovej masti, 1 cibula, 2dl vody, 2 zeleninove papriky,2 mrkvy, sol, mlete cierne korenie, 2 bobkove listy, 4 hrusky -cerstve alebo kompotove, 4 lyzicky ribezloveho dzemu.Rebierka umyjeme, osusime, podelime na 4 porcie, poprasime solou a mukou. Tuk rozhorucime na panvici, vlozime rebierka, nechame zrumeniet z oboch stran, prelozime do kastrola. Na tom istom tuku oprazime nadrobno posekanu cibulu do zlatista, pridame k masu spolu s tukom. Rebierka podlejeme vodou, prikryjeme a dusime asi 25 minut.Ocistene mrkvy a papriky pokrajame na kocky. Zeleninu i bobkovy list pridame do masa, ochutime solou a mletym ciernym korenim a prikryte dusime este 20 minut. Rebierka so zeleninou rozlozime na taniere,okolo ulozime polovicky hrusiek (kompotove bez nalevu - stavy). Dostredu kazdej polovicky hrusky dame ribezlovy dzem.Poznamka: Ak pouzijeme cerstve hrusky, pokracujeme takto:polovicky ocistenych hrusiek zalejeme poharom vody s pridanim stavy z1/2 citrona a trosku mletej skorice; varime prikryte na miernom ohni asi 15 minut; takto pripravene hrusky mozeme pouzit rovnakym sposobom ako kompotove - ich stred tiez vyplnit ribezlovym dzemom. 

    03.marec 2020 - Napsal: Alena Haldová


Výsledky vyhledávání v sekci: MÚČNIKY
  • Jablčník z macesovej múky

    Suroviny2 vajcia1 hrnček oleja (235 ml)1 hrnček cukru (200 g) (dávam 1:1 hnedý a biely)1 1/2 hrnčeka matzo múky (200 g)1/2 hrnčeka zemiakového škrobu (70 g)1 ČL mletej škorice (2 g)8 veľých jabĺk, ošúpaných, nastrúhaných1/2 hrnčeka hnedého cukru (110 g)1 ČL mletej škorice (2 g)1/2 ČL mleteého muškátového orecha (2 g)1. Predhrejte rúru na 175 °C a vymastite plech s rozmermi 23cmx33cm.2. Vajíčka, olej a cukor vymiešajte elektrickým mixérom. Primiešajte matzo múku, zemiakový škrob a 1 ČL mletej škorice.3. V ďalšej nádobe zmiešajte jablká, hnedý cukor, 1 ČL mletej škorice a muškátový orech.4. Polovicu cesta natrite na plech, naneste naň jablkovú hmotu a potom ďalšiu polovicu cesta. Povrch môžete jemne posypať hnedým cukrom.P5. Pečte 45 minút.

    04.marec 2020 - Napsal: Alena Haldová