Chrumkavé kurča

Kurča umyjeme, osušíme a rozdelíme na porcie. Maizenu zmiešame so soľou, mletým zázvorom, grilovacím a kari korením. Porcie kurčaťa namáčame do kondenzovaného mlieka a obalíme v ochutenej maizene. P ...

MÄSO recepty

Zobraziť recept Steak z tuniaka

Steak z tuniaka

Steaky pokvapkáme troškou citrónovej šťavy. Pridáme soľ, mleté biele korenie a na malom množstve olivového oleja orestujeme z každej strany cca 2-3 minúty. Podávame so zeleninovou prílohou.

15 min
Zobraziť recept Tatársky biftek

Tatársky biftek

Mäso dvakrát pomelieme na mlynčeku na mäso. Pridáme horčicu, kečup, worchesterskú omáčku, žĺtky, korenie, rascu, soľ, nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Všetko dobre premiešame. Podávame s hriankami.

20 min
Zobraziť recept Domáca treska v majonéze

Domáca treska v majonéze

Vodu s octom, soľou, korením, horčicovým semiačkom a bobkovým listom rozmiešame v hrnci, vložíme filé a dáme variť. Keď začne vrieť stiahneme plameň a povaríme 5 minút. Necháme vychladnúť a na 2 dni dáme odležať do chladničky. Po 2 dňoch tresku ...

20 min
Zobraziť recept Stroganov

Stroganov

Mäso nakrájame na plátky hrubé 1 cm a opačnou stranou noža jemne naklepeme. Nakrájame na dlhšie rezance, posypeme mletým čiernym korením, pokvapkáme olejom a dáme na cca 1 hodinu do chladničky. Po hodine rozpálime panvicu a rezance z mäsa sprudka ...

40 min
Zobraziť recept Sviečková

Sviečková

V hrnci rozpálime olej a speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme hovädzinu a sprudka opečieme z oboch strán. Mrkvu, zeler a petržlen nastrúhané nahrubo pridáme k mäsu, ochutíme soľou, čiernym a novým korením a tymiánom. Za cca 5 minút zaleje ...

120 min
Zobraziť recept Pstruh na masle

Pstruh na masle

Pstruha umyjeme a dobre vysušíme. Zvonka aj zvnútra ho posolíme a posypeme štipkou mletej rasce. Na panvici roztopíme maslo a pstruha opekáme z oboch strán cca 5-7 minút. Pri pečení na vrch ryby ukladáme plátky citrónu. Podávame s varenými zemi ...

20 min
Zobraziť recept Králičie mäso na cesnaku

Králičie mäso na cesnaku

Do hrnca vložíme nakrájané posolené králičie mäso a olivový olej. Mäso necháme opiecť. Následne pridáme do hrnca nakrájanú cibuľku a cesnak. Keď sú cibuľa a cesnak opečené, pridáme mandle a biele víno. Víno necháme zredukovať asi 1 minútu a následne ...

50 min
Zobraziť recept Pečené lososové plátky

Pečené lososové plátky

Plátky lososa umyjeme a osušíme. Z oboch strán posolíme, pridáme mleté biele korenie. Zmäknuté maslo v miske vymiešame s citrónovou šťavou. Troškou zmesi vymastíme plech, poukladáme plátky lososa, zvyškom potrieme vrch a posypeme natrhanou petržle ...

30 min
Zobraziť recept Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta

Nadrobno pokrájame cibuľu, ktorú necháme speniť na rozpálenej masti. Pridáme mletú červenú papriku a stiahneme plameň na minimum. Mleté mäso, ktoré sme posolili, vložíme do hrnca. Neustále miešame, mäso postupne začne púšťať šťavu; ak nie, pridáme tr ...

120 min
Zobraziť recept Krevety

Krevety

Krevety očistíme. Rozpálime olej, pridáme cesnak, ktorý sme nakrájali na plátky, ďalej celú chilli papričku, krevety a mierne osolíme. Restujeme cca 2 minúty.

15 min

Prihlásenie